10.

Travanj
2014.

Twitter kupuje mladi startup Cover i okreće se Android platformi?

Tvrtka Cover jučer je objavila kako ju je kupio Twitter. Riječ je o tek pola godine starom startupu koji služi pametnom preporučivanju Android aplikacija korisnicima, a njegov tim pridružit će se jatu servisa za mikrobloganje u sjedištu u San Franciscu. No, za sada nije jasno na koji će način ova društvena mreža koristiti moći mladog startupa.

Cover svoje preporuke daje ovisno o kontekstu u kojem se nalazite. Prolazite li tako kraj nekog kafića ili dućana gdje obično plaćate nekom verzijom m-novčanika, u tom će vam trenutku na zaslonu iskrsnuti upravo ta aplikacija. Za sad se cijeli sustav ravna prema vašoj lokaciji i dobu dana.

Pitanje je je li ova akvizicija motivirana tehnologijom ili kadrom koji iza nje stoji te hoće li se ova opcija na neki način inkorporirati u sam servis za mikrobloganje. Ono što ova kupovina ipak implicira jest da se Twitter i dalje poigrava s Android platformom. Kako podsjeća Recode, Twitter je u prošlosti testirao više mogućnosti na Android platformi, uglavnom zato što je fleksibilnija pa je time i lakše isprobati neku mogućnost na manjem broju korisnika bez da svaka promjena prolazi rigorozne provjere App Storea.

U postu na svom blogu, tim Covera je napisao:

Twitter, kao i Cover, vjeruje u veliki potencijal Androida. Dijele našu viziju da pametni telefoni mogu biti pametniji – korisniji i osjetljiviji na kontekst – a zajedno ćemo to i ostvariti. Radit ćemo na onome što je Cover učinilo odličiom i oduševljeni smo što ćemo stvoriti nešto još bolje uz Twitter.

Ovo se ponešto razlikuje od politike koju je Twitter provodio prije nekoliko godina, stavljajućinaglasak na konzistentnost i jednake mogućnosti na svim platformama.


Izvor: www.netokracija.com, Tena Šojer